2011. november 19., szombat

Kézműves magyar ízek vására

Jutka egy barátja jóvoltából megdobott egy ingyenjeggyel a 2. Kézműves magyar ízek vásárára. Mivel szeretjük a gasztro eseményeket, természetesen éltem a lehetőséggel.
A Millenáris B épületében a Csodák palotája szomszédságában két szinten rendezték meg az elég hangos (színpadi események kihangosítása miatt) eseményt, ahol magyar és határon túli csemegék lepték el az asztalokat legnagyobb örömünkre. Körbekóstoltunk minden lehetséges sajtot, lekvárokat, mézet, kolbászt, olajakat, gyümölcsleveket, halkrémeket, stb. Személyes kedvencem az olajok után a szárított grízgombóc, amiből szintén volt frissen főzött kóstoló és meglepően finom volt. Az már kevésbé meglepő ezután, hogy 150Ft/csomag ára miatt meg kellett vennem 3 csomaggal :)
Szokás szerint tömegesen vonzották a népeket a jó illatok, úgyhogy sok mindennek nem fértünk a közelébe, illetve volt amiről lecsúsztunk. Legnagyobb sajnálatunkra a tejfölös kenyér sonkaszeletekkel az orrunk előtt fogyott el, pedig eléggé rákészültünk.
Az emeleten többségben pálinkák és borok voltak, de szerencsére volt a jófajta békésszentandrási szilvás sör, ráadásul csapolva (igen kedvező áron 400Ft/korsó), úgyhogy arra rávetettük magunkat.
Jó sok mindent lehetett már karácsonyi köntösben venni, kézműves csokikat, lekvárt mikulás sapkával, olajakat, lekvárokat díszcsomagolásban, úgyhogy aki nem szereti elkészíteni, az is bőven adhat idén gasztro ajándékokat.

Mi visszafogottan költöttünk, úgyhogy ezzel a terméssel tértem haza:


Katt a képre nagyításért.

A Magyar Konyha természetesen promócióban ajándékba adta ezt a korábbi számát, tavasszal is így gyűjtöttünk be párat egy fesztiválon.
A dióolaj 1100Ft/2 dl, a Fűszerész Texasi füstös keveréke 250Ft volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése