Eredeti recept itt.
Dagi csokis kekszek
2,5 csésze liszt
1 tk. sütőpor
1 tk. só
1 csésze szobahőmérsékletű vaj
1/2 csésze fehér cukor
3/4 csésze barna cukor
1 tk. vaníliakivonat
2 nagy tojás
1 tábla fekete csoki, felaprítva
A vajat habosra keverjük a cukrokkal, hozzáadjuk a vaníliát és a tojásokat is. Lassanként belekeverjük a száraz hozzávalókat és addig keverjük, míg homogén tésztát nem kapunk.
Keverjük bele a csokidarabkákat is.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire tegyünk kb. 1/4 csészényi tésztából formázott tallérokat, egymástól néhány centi távolságra. Én egyszerre hatot sütöttem.
Előmelegített, 180 fokos sütőbe toljuk és kb. 12-15 perc alatt készre sütjük. Én jobb szeretem világosan, puha belsejűre sütve, olvadozó csokidarabokkal, de aki a ropogósat preferálja, az 2-3 perccel tovább hagyja bent.
Miután kiszedtük, hagyjuk 5 percet a sütőpapíron hűlni, majd szedjük át rácsra a teljes kihűléshez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése