2014. február 6., csütörtök

Póréhagymás sütőtökszósz parmezánforgáccsal tönkölymetélttel



25 dkg bio TK tönköly szélesmetélt
1 szál póréhagyma
70 dkg megtisztított, felkockázott sütőtök
2 gerezd fokhagyma
Grana Padano sajt
vaj, olívaolaj

A sütőtököt vízben puhára főzzük, a tésztának felteszünk vizet és a felkarikázott póréhagymát, a vékonyan felszeletelt fokhagymával a megolvasztott vajas olajon puhára pároljuk, majd rádobjuk a leturmixolt tököt, sózzuk, borsozzuk, belekeverünk ízlés szerinti mennyiségű sajtforgácsot, majd 1-2 perc után beleforgatjuk a kifőtt tésztát, jól összeforgatjuk és sajtforgáccsal megszórva tálaljuk.

Eredeti recept itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése