20 dkg TK só- és cukormentes Gullon keksz
10 dkg vaj
3 doboz 180 g-os natúr krémsajt
10 dkg nyírfacukor
1 citrom leve
1/2 doboz tejföl
1/2 dl tejszín
2 tojás + 1 sárgája
2 lapos tk. étkezési keményítő
A finomra összetördelt kekszet keverjük össze az olvasztott vajjal és lapogassuk egy kapcsos tortaforma aljába. Tegyük hűtőbe.
Egy nagy tálban keverjük ki a szobahőmérsékletű krémsajtokat a nyírfacukorral, a citromlével, a tejszínnel, a tejföllel, a tojásokkal és a keményítővel. A kekszalapra simítjuk.
A tortaformát körbecsomagoljuk több réteg alufóliával és egy tepsibe helyezzük, amiben vizet öntünk a tepsi falának feléig. Kb. 1 óra alatt előmelegített, közepesen meleg sütőben megsütjük. A közepe még kicsit remegős, lekapcsolva a sütőben hagyjuk kihűlni, majd egy éjszakát még hűtőben hagyjuk állni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése