2013. február 5., kedd
Sütőtökös shortbread
Ezzel a recepttel már jó ideje szemezek. Rögtön dupla adaggal próbáltam ki. (Két ilyen korong jött ki belőle.)
Sütőtökös shortbread
Tészta
2,5 bögre liszt
1 bögre kukoricaliszt
só
1,5 tk. sütőtök fűszerkeverék
30 dkg vaj
1,5 bögre porcukor
1 bögre sütőtökpüré
Máz
fél bögre porcukor
3 ek. tej
Előmelegítjük a sütőt, kivajazzuk a piteformát.
Egy kisebb tálban keverjük össze a liszteket a fűszerkeverékkel és a sóval.
Egy nagyobb tálban keverjük habosra a puha vajat a porcukorral, majd a tökpürével.
Óvatosan keverjük bele a lisztes keveréket. Kanalazzuk a formába és egy spatulával egyengessük el a tetejét. Toljuk a sütőbe egy órára, hogy a teteje aranybarna legyen.
A sütőből kivéve rácsra tesszük, hogy teljesen kihűljön.
A porcukrot kikeverjük a tejjel és bevonjuk vele a tésztát.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése