2013. február 5., kedd

Sütőtökös shortbread


Ezzel a recepttel már jó ideje szemezek. Rögtön dupla adaggal próbáltam ki. (Két ilyen korong jött ki belőle.)




Sütőtökös shortbread

Tészta
2,5 bögre liszt
1 bögre kukoricaliszt

1,5 tk. sütőtök fűszerkeverék
30 dkg vaj
1,5 bögre porcukor
1 bögre sütőtökpüré

Máz
fél bögre porcukor
3 ek. tej




Előmelegítjük a sütőt, kivajazzuk a piteformát.
Egy kisebb tálban keverjük össze a liszteket a fűszerkeverékkel és a sóval.
Egy nagyobb tálban keverjük habosra a puha vajat a porcukorral, majd a tökpürével.
Óvatosan keverjük bele a lisztes keveréket. Kanalazzuk a formába és egy spatulával egyengessük el a tetejét. Toljuk a sütőbe egy órára, hogy a teteje aranybarna legyen.
A sütőből kivéve rácsra tesszük, hogy teljesen kihűljön.
A porcukrot kikeverjük a tejjel és bevonjuk vele a tésztát.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése