Spenótos pite ricottával
Flantészta
25 dkg liszt
12,5 dkg puha vaj, felkockázva
1 tojás
1 ek. cukor
1/2 tk. só
40 ml hideg víz
Alsó réteg töltelék
50 dkg ricotta
1 dl tejszín
1 dl tejföl
2 tojássárga
póréhagyma
só, bors
Felső réteg töltelék
1 cs felengedett spenót
1/2 dl tejszín
1 tojássárga
só, bors
Készült mellé egy francia almatorta a Tésztavarázsból.
Pâte brisée
25 dkg liszt
15 dkg vaj
1 tojás
3 csipet cukor
csipet só
50 ml hideg tej
Töltelék
6 alma
8 dkg vaj
vaníliakivonat
50 ml víz
A tészta hozzávalóit összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tejet is és összegyúrjuk, néhány órát vagy egy éjszakát hűtőben pihentetjük.
Az almákat félbevágjuk, kimagozzuk és legyezőszerűen vékony szeletekre vágjuk. Kb 3/4 részét lábasba tesszük a vízzel, vajjal és a vaníliakivonattal és megpároljuk, majd pépesítjük.
A tésztát kinyújtjuk, piteformába tesszük, megszurkáljuk az alját és súllyal vakra sütjük.
A kihűlt tölteléket belesimítjuk, majd a maradék almaszeletekkel szépen kirakjuk és betesszük a sütőbe kb.25 percre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése