2013. február 7., csütörtök

Rácsos túrótorta


Hazatérő öcsém fogadására. Mert imádja a túrót.




Túrótorta

Tészta
40 dkg liszt
1 tojás
10 dkg vaj
2 evőkanál tejföl
10 dkg cukor
1 citrom reszelt héja és leve
Töltelék
50 dkg túró
4  tojás
10 dkg vaj
10 dkg cukor
1 tk. vaníliakivonat
citrom reszelt héja






A lisztet a felkockázott vajjal elmorzsoljuk, hozzákeverjük a cukrot, a reszelt citromhéjat, citromlevet és a tojást, majd annyi tejfölt, hogy rugalmas, nyújtható tésztát kapjunk. Kinyújtjuk úgy, hogy kb 2cm peremet hagyjunk a tortának. Kivajazott formába igazgatjuk.
A töltelékhez a tojássárgákat kikeverjük a cukorral és a vajjal. Hozzákeverjük a túrót, a vaníliát és a citromhéjat, kikeverjük. A fehérjéket kevés cukorral kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk.
A tésztára simítjuk, majd a maradék tésztából hurkákat sodrunk és berácsozzuk vele a süti tetejét. Tejföllel megkenjük a tésztacsíkokat.
Forró sütőbe toljuk és alacsony hőfokon aranybarnára sütjük kb 30-40 perc alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése