Töltelék és dizájn ötletek Renitől.
Rebarbarás mini piték
25 dkg liszt
12,5 dkg hideg vaj
7 dkg cukor
2 tojássárga
5 cl jéghideg víz vagy tej
1 csipet só
kb. fél kiló rebarbara
10 dkg barnacukor
citromlé
A tésztát gyorsan összegyúrom és fél órára hűtőbe teszem. A rebarbarákat felaprítom és egy lábasban a citromlével és a cukorral puhára főzöm.
A tésztát a hűtőből kivéve 9 részre osztottam, ebből nyolcat kinyújtottam és a kivajazott tartelette formákba nyomogattam. Rájuk kanalaztam a kihűlt rebarbara tölteléket. A maradék tésztából becsíkoztam a piték tetejét. Legközelebb többet kell erre hagyni, mert rácsozásra nem volt sajnos elég.
Reggeli :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése