2012. október 27., szombat

Bretagne-i palacsinta





Egyszerű és gyors, amióta barátnőm megvendégelt minket jó néhány hete egy galette vacsival, teljesen rákattantam. Gyors brunch vagy vacsi, tökéletes baráti összejövetelekre, többször bizonyított :))

Elkészíteni is villámgyors, egy normál palacsintatésztát keverünk, annyi különbséggel, hogy ez hajdinalisztből van, amitől szerintem sokkal könnyebb lesz az egész.
Megsütjük a palacsinta egyik oldalát, megfordítjuk és rászórunk valami jófajta sonkát és reszelt sajtot. Amikor a sajt már kicsit olvad, az oldalait behajtjuk annyira, hogy középen maradjon egy kis "ablak".
A másik verziónál egy tojást ütnek a megfordított palacsintára, az fog látszani az ablakon.
Mint az egyik franciás barátnőmtől megtudtam, van a complete változat, aminél mindent egybe tesznek, amit persze mi is felfedeztünk magunknak, mert egyértelműen az a legfinomabb!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése