2010. január 24., vasárnap

Vasárnapi ébredezős kuglóf kávéhoz

A 11 órás ébredés után úgy döntöttem, kezdjük a napot reggelivel, azon belül is egy diós kuglóffal és kávéval.
Most lett kész.
A receptet egy papírfecnire firkantva találtam a receptek között, eredete feledésbe merült.


5 tojás
1 késhegynyi fahéj
6 evőkanál méz
reszelt citromhéj
125 ml, azaz fél bögre olaj
60 ml víz
15 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
sütőpor
6 dkg mazsola
15 dkg darált dió


A tojássárgákat, a mézet, a citromhéjat, az olajat és a vizet jó habosra keverjük. Ezután hozzákeverjük a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a diót és a mazsolát, végül a tojásfehérjéből vert habot. Ezt a masszát (szilikonos) kuglófformába öntjük és 170 °C-on 40-50 percig sütjük.

Legközelebb biztosan kevesebb tönkölyliszt és több dió kerül bele, mert ebben nagyon dominál a liszt íze és nem is elég édes, úgyhogy jócskán beterítettem porcukorral, úgyis túl egészséges volt... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése