2010. január 21., csütörtök

Névnapi ebéd

Afrikai harcsa vajon pirítva, karamellizált citrommal, spenótos rakott krumpli és mákos süti

Tegnap két nagyon szimpatikus receptet olvastam, amiket a saját ízlésemre és az itthoni alapanyagokra építve módosítottam.


Spenóttal rakott krumpli

6 szem közepes krumpli
1 csomag fagyasztott spenótpüré
3 tojás
vaj, liszt, tej
só, bors, szerecsendió
2 dl tejföl
1 dl tejszín

A krumplikat héjában megfőzzük, lehámozzuk, majd vékonyan felkarikázzuk.
Készítünk kb. 2-3 dl besamelt, belekeverjük a spenótot, fűszerezzük.
A tojásokból tükörtojást sütünk, felcsíkozzuk.
Egy hőálló üvegtálat kivajazunk és berétegezzük a krumplit, spenótos besamelt, tojást, amíg vannak. A tetejére tejszínnel kikevert tejfölt locsolunk és közepes lángon sütőben összesütjük.
Eredeti recept itt.

Vajon sült harcsa sült citrommal

2 szelet afrikai harcsa filé
1 citrom
1 csokor petrezselyem
só, bors, chili

A citromot ketté vágjuk, majd felhevített vajon pár perc alatt a vágott részét megsütjük.
A maradék vajon megsütjük az előre befűszerezett halfilék mindkét oldalát.
Frissen tálaljuk. A sült citromból elképesztő mennyiségű levet nyomhatunk a halra.
Ötlet innen.

Mindehhez a tegnap este óta finoman összeállt coleslaw salátát ettem.

Mákos süti


Egyetlen módosításom, hogy ezúttal joghurttal készült tejföl helyett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése