2013. január 18., péntek

Tiramisu




Tiramisu


25 dkg mascarpone
3 tojás
3 ek. cukor
2 dl hideg feketekávé
2 dl tej
pár csepp vaníliakivonat
1 cs. babapiskóta
3 ek. rum vagy amaretto
kakaópor

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat 2 ek. cukorral és a vaníliás cukorral-elektromos habverővel- habosra keverjük. Hozzáadjuk a mascarponét és habosra keverjük. A tojásfehérjét 1 ek. cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémhez forgatjuk.
Az kávét a tejjel és a cukorral összekeverjük, ízlés szerint rummal vagy amarettóval ízesítjük.
A babapiskótákat tejeskávéba mártjuk (ne ázzon át teljesen) és egy négyszögletes tál alját kirakjuk vele egy sorban. Ezután a piskótára egy réteg mascarpone krémet teszünk, és kakaóporral meghintjük. Ezután újból egy sor beáztatott piskótát teszünk és a rétegezést addig folytatjuk, amíg az alapanyagok tartanak úgy, hogy a tetejére krém kerül.
A kész tiramisut 2-3 órára hőtőbe tesszük, tálalás előtt a tetejét kakaóporral megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése