2013. január 15., kedd

Mascarponés sütőtök pite

Ez a finomság karácsonykor készült először. Én totálisan odáig voltam érte. Mivel a sok minden mellett méltatlanul kis figyelmet kapott a blogon is, így most újra felkerül, recepttel, egymagában.




Sütőtökös pite

Omlós tészta
15 dkg liszt
10 dkg vaj
fél tojás sárgája
0,3 dl tej
2 teáskanál cukor
csipet só

Töltelék
25 dkg mascarpone
2,5 bögre sütőtök püré
fél bögre nádcukor

1 egész tojás + 2 sárga
5 dkg olvasztott vaj
fél bögre jófajta tejszín
fél bögre tej
1 tk. vanília kivonat
1 tk. sütőtök fűszerkeverék




Összeállítjuk az omlós tésztát és pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Kivajazott tortaformába tesszük a kinyújtott tésztát és megszurkáljuk az alját. Vakra sütjük.
Egy nagy tálban kikeverjük a mascarponét, jól kikeverjük vele a tökpürét. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, a tojásokat, a tejszínt, a tejet és a vajat, legvégül a vaníliát és a fűszert. Keverjük homogénné.
Az elősütött tésztáról kiszedjük a nehezéket és rákanalazzuk a tölteléket. Kb. 50 perc alatt készre sütjük.
Hidegen gyönyörűen szeletelhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése