Mivel sokféle gyümölcsöt bevásároltunk, itt az ideje valami finomat készíteni belőle. A mai hűvös idő is ennek kedvez, nem fog lelki krízist okozni a sütő bekapcsolása.
Amim van:
-sárgabarack
-cseresznye
-piros ribizli
-fekete ribizli
-egres
-alma
Mivel már napok óta szemezek a clafoutikkal, ma ezt tervezem elsősorban, de előfordulhat, hogy még valamire sort kerítek :)
Sárgabarackos-cseresznyés clafoutis
30 dkg magozott sárgabarack
20 dkg magozott cseresznye
vaj
4 tojás
1 bögre bio fehérliszt
1 bögre cukor
vanília kivonat
1,5 bögre laktózmentes tej
Egy tortaformát kivajaztam, elrendeztem benne a gyümölcsöket.
A sütőt bekapcsoltam.
A tészta hozzávalóit kikevertem és a gyümölcsökre öntöttem
60 percre sütőbe toltam. Belül rezgős, kívül ropogós lett.
Recept innen.
Gyümölcsös túrótorta
50 dkg túró
4 ek. bio tönkölydara
4 tojás
5 dkg házi vaj
3 ek. méz
2 ek. házi tejföl
vanília kivonat
1 citrom reszelt héja
piros és fekete ribizli, egres
A tojásokat szétválasztom. A sárgákat kikeverema mézzel, tejföllel, puha vajjal, túróval, vaníliával és citromhéjjal. Hozzákeverjük óvatosan a csipet sóval habbá vert fehérjét, majd a darát. Kivajazott piteformába simítottam és rászórtam a leszárazott, megmosott gyümölcsöket.
Előmelegített sütőben 35 perc alatt 170 fokon készre sütöttem.
A sütőpor abszolút nem hiányzik szerintem belőle, viszont jóval több méz igen, a savanykás gyümölcsök miatt :)
Eredeti recept itt.
Előtte
Utána
Evésre készen
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése