2011. április 27., szerda

Húsvéti maradékok felhasználása

Ez alatt nem a sonka-tojás kombó értendő, mert egyik sem maradt, hanem a maradék alapanyagok, úgy, mint répa, medvehagyma, túró, stb.
Nem sokat kellett ötleteken gondolkodnom, a mostanság legnépszerűbbek kerültek megint terítékre: medvehagymás túrós pite és répatorta, ill. muffin a szokásostól picit eltérően.



Répás őzgerinc és muffin

45 dkg reszelt sárgarépa
3 tojás
20 dkg nádcukor
10 dkg cukor
15 dkg bio tönkölybúza fehérliszt
10 dkg bio teljes kiőrlésű búzaliszt
1 tk. szódabikarbóna
2 dl olaj
vaníliakivonat
fahéj, szegfűszeg, gyömbér, szerecsendió
15 dkg mazsola
1 maréknyi bio kókuszchips (dm)

Mindent összekeverünk, őzgerinc formába öntjük (ami kimaradt, azt muffin formába) és közepesen meleg sütőben, kb 160 fokon egy óra alatt megsütjük (muffinokat kb 20-25 perc alatt.




A medvehagymás túrós pite nálam fodros szélű pitetálban sül, ma éppen grahamlisztből és natúr napraforgómaggal a tésztájában. Sütési idő töltelékkel általában 25-30 perc.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése