2010. december 25., szombat

Vacsora szentestére

Boldog karácsonyt! :)


Borleves

1 ü. száraz fehér bor
cukor, ízlés szerint
6 tojássárga
vanília
fahéj
szegfűszeg
szegfűbors
gyömbér
kardamom
2 dl tejszín
5 dl tej
mazsola

A bort a fűszerekkel feltesszük forrni, a fűszereket pár perc után kiszedjük belőle.
A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük.
A tejszínt belekeverjük a borba, majd hozzáöntjük a tejet, amikor visszaforrósodott, a cukros tojást is óvatosan belekeverjük, hozzászórunk mazsolát, egyet forralunk rajta és lekapcsoljuk.
Langyosan tálaljuk.


Továbbiakban készült még sült kacsa citrusgyümölcsökkel, benne sült gesztenyével. Párolt, narancsos vöröskáposzta; hagymás krumpli. Sült céklasaláta (most avokádó nélkül) és spenótos-céklás friss vegyes saláta.

Utána meg a saját sütéseken kívül anyum által: zserbó és flódni :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése