Mirelle-féle joghurtos édeskenyér
1 kis pohár natúr joghurt
12 dkg cukor
10 dkg finomliszt
20 dkg rétesliszt
2 tojás
1/2 cs. sütőpor
0,8 dl olaj
csiper só
5 dkg felaprított étcsoki
darált dió és mák
A száraz alapanyagokat összekevertem, majd hozzádolgoztam a nedveseket is.
Mivel maradt pár kanálnyi darált dióm és mákom, azt is beletettem (a mákot csak kisebb részéhez, mert öcsi nem szereti). Beleöntöttem a formába és előmelegített 185 fokos sütőbe toltam.
Eredeti recept itt.
Még forrón.
Készült mellé egy isteni narancsos vaj is, amit egy Éva magazinban találtam.
12,5 dkg vaj
1 púpozott tk. reszelt narancshéj
1 ek. juharszirup
csipet só
Keverjük jól kis és fogyaszthatjuk is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése