Az egy hete húzódó betegeskedés elég távol rántott a konyhától és annak ellenére, hogy már nem vagyok szörnyen rosszul, mégsem jött még vissza a hétvégi főzőcskézés hangulata. Enni viszont kéne, mert alaposan megéheztem, úgyhogy felmértem az itthoni készleteket és kitaláltam egy gyors és egyszerű menüsort: hagymaleves, almás-póréhagymás csirkemell mogyoróvajas rizzsel és túrófánk.
Gyors hagymaleves
3 közepes fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
2 leveskocka
1 l víz
szerecsendió, bors
1 dl tejszín
A hagymákat felkarikázzuk, a fokhagymát összenyomjuk és a olajon vagy vajon mindkettőt aranybarnára pirítjuk. Felöntjük a vízzel, belemorzsoljuk a leveskockákat, fűszerezzük, majd kis lángon puhára főzzük és a végén hozzáadjuk a tejszínt.
Feltétnek piríthatunk kenyérszeleteket, amiket megfokhagymázunk, majd ráolvasztunk egy kis sajtot, a tányér aljába tesszük és erre merjük a levest.
Almás-póréhagymás csirkemell mogyoróvajas rizzsel
fél csirkemell
fél szál póréhagyma
1 nagy alma
só, bors
1,5 pohár rizs
fél pohár sótlan pörkölt földimogyoró
Skippy super chunk peanut butter
2,5 pohár víz
Rádobjuk a rizst és a mogyorót. Átforgatjuk, majd felöntjük a vízzel, megsózzuk és borsuzzuk. Fedő alatt kis lángon készre pároljuk. Miután lekapcsoltuk, még fedő alatt hagyjuk tálalásig.
Felforrósított olajra rádobjuk a felkarikázott póréhagymát, a felcsíkozott csirkemellett és a felkockázott almát.
Néha kevergetve pirítjuk, majd készre pároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése