2010. március 15., hétfő

Nosztalgia

Ma megint dilemmázós napom volt, nagyon nem tudtam eldönteni, hogy mit kívánnék enni. Egyszercsak beugrott az első Jamie Oliver szakácskönyvem, átforgattam és rátaláltam az egyik legfinomabb desszertre, ami a gyomrokat sem terheli és amit régen sokszor csináltam, de annak már legalább 6 éve, úgyhogy itt az ideje felfrissíteni az ízemlékeimet!


Csodás citromos puding

6 dkg vaj
12 dkg (vaníliás) cukor
1 citrom leve és reszelt héja
2 nagyobb tojás
6 dkg liszt
késhegynyi sütőpor
2,5-3 dl tej

Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Dolgozd össze egy tálban a vajat, a cukrot és a citromhéjat. Keverd hozzá a tojások sárgáját és a sütőporos lisztet, aztán jöhet a tej és a citromlé.
Egy külön tálban verd kemény habbá a tojások fehérjét és forgasd a keverékbe óvatosan; a levegőnek nem szabad kiszöknie a habból. Öntsd egy kivajazott tűzálló tálba, állítsd az edényt egyharmadáig vízzel megtöltött mélyebb tepsibe, majd süsd a pudingot az előmelegített sütőben kb. 45 percig, míg a teteje megszilárdul, szivacsos lesz, és aranyosan mosolyog rád.
:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése