Ma megint dilemmázós napom volt, nagyon nem tudtam eldönteni, hogy mit kívánnék enni. Egyszercsak beugrott az első Jamie Oliver szakácskönyvem, átforgattam és rátaláltam az egyik legfinomabb desszertre, ami a gyomrokat sem terheli és amit régen sokszor csináltam, de annak már legalább 6 éve, úgyhogy itt az ideje felfrissíteni az ízemlékeimet!
Csodás citromos puding
6 dkg vaj
12 dkg (vaníliás) cukor
1 citrom leve és reszelt héja
2 nagyobb tojás
6 dkg liszt
késhegynyi sütőpor
2,5-3 dl tej
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Dolgozd össze egy tálban a vajat, a cukrot és a citromhéjat. Keverd hozzá a tojások sárgáját és a sütőporos lisztet, aztán jöhet a tej és a citromlé.
Egy külön tálban verd kemény habbá a tojások fehérjét és forgasd a keverékbe óvatosan; a levegőnek nem szabad kiszöknie a habból. Öntsd egy kivajazott tűzálló tálba, állítsd az edényt egyharmadáig vízzel megtöltött mélyebb tepsibe, majd süsd a pudingot az előmelegített sütőben kb. 45 percig, míg a teteje megszilárdul, szivacsos lesz, és aranyosan mosolyog rád.
:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése