Sajtos avokádókrém
1 jó érett avokádó
1 tömlős natúr sajtkrém
só, bors
Az avokádót kikapartam, hozzákevertem a fűszereket, majd a sajtkrémet és finom magos péksütivel megreggeliztem :)
Marokkói rizses húsgolyók
20 dkg rizs, nálam jázmin
50 dkg darált bárány vagy marhahús (nekem most pulyka volt a fagyasztóban)
1 tk. őrölt fahéj
1 tk. őrölt édes pirospaprika
1 tk. őrölt koriander
15 dkg ghee vagy vaj
2 nagy fej hagyma, apróra kockázva
1/4 tk. őrölt sáfrány
őrölt fekete bors
5 dl könnyű csirke alaplé vagy víz
1 csokor friss, finomra aprított petrezselyem
2 ek. citromlé
Egy tálban villával összediolgozzuk a darált húst a rizzsel, a fahéjjal, a korianderrel és a pirospaprikával.
Kb. 20-25 azonos nygságú golyót formázunk belőlük.
Egy serpenyőben olvasszuk meg a gheet vagy a vajat és a húsgolyókat gyakran forgatva süssük benne barnára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése