2014. május 16., péntek

Töltött gömbcukkini és cukkinikrémleves





Töltött gömbcukkinik

6 gömbcukkini (~1,8kg)
12 ek. barna bulgur
2 szál sárgarépa
1 kis fej hagyma
só, bors, piri piri
tejföl, tejszín, tej, feta keveréke




A gömbcukkiniknek levágjuk a sapkáját, majd dinnyevájóval kivakarjuk a belsejüket.
Olajat forrósítunk, a bulgurt, picit megpirítjuk rajta, majd hozzákeverük a hagymát és tovább pirítjuk, majd belekeverjük a reszelt répát, felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi, fűszerezzük és fedő alatt puhára főzzük.
A cukkiniket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és kb 10 perc alatt elősütjük, majd kivesszük és megtöltjük úgy, hogy először a bulguros töltelékkel félig rakjuk, ezt meglocsoljuk a tejfölös keverékkel, majd teljesen feltöltjük bulgurral és a tetejét újra belocsoljuk a tejfölös keverékkel. A cukkinik sapkája már ne menjen vissza sülni, mert elégnek. Kb. 20 perc alatt lesz kész.
Tálaláskor tegyük rájuk a kalapokat.





Rozmaringgal pirított újkrumpli

1 kg újkrumpli
vaj, olívaolaj
friss rozmaring

A krumplikat kefével átmossuk, felezzük és félpuhára főzzük.
Serpenyőben felolvasztjuk a vajat olívaolajjal és a krupmlikat rádobjuk. Fűszerezzük és időnként kevergetve addig pirítjuk, míg ropogós barna kérgük lesz.





Eredeti recept itt.



Cukkinikrémleves




a cukkinik kikapart belseje
hagyma
tejszín
só, bors, petrezselyem, bio sómentes ételízesítő, chilipehely

A hagymát olajon megfuttatjuk, rádobjuk a cukkinit és fedő alatt megpároljuk, felöntjük vízzel, fűszerezzük és még egy kicsit főzzük. Ha már puha minden, lehúzzuk a tűzről és leturmixoljuk, majd visszatesszük a gázra és a tejszínnel még egyet rottyantunk rajta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése