2014. május 6., kedd

Málnás csokoládé tart



Csoki tart málnával

Alap
1,5 csomag cukormentes keksz
125 g vaj, olvasztva
2 tk. kakaópor
2 tk. folyékony édesítőszer

Keverjük jól össze a hozzávalókat és nyomkudjuk egyenletesen egy kivehető aljú piteforma aljába.
Tegyük hűtőbe megszilárdulni.

Töltelék
300 g 70% étcsoki
1 1/4 bögre tejszín
1 tk. vaníliakivonat
2 felvert tojás

málna




A tejszínt forrás előttig melegítsük, majd öntsük az összetördelt csokira, hagyjuk néhány percig állni, majd keverjük össze. Adjuk hozzá a vaníliát. A felvert tojásokhoz keverjünk egy kicsit a forró csokis masszából (hőkiegyenlítés), majd keverjük a csokiba. A málnát szórjuk az alapra.
Öntsük a csokitölteléket a formába, majd süssük kb. 20-25 percig, amíg a töltelék nagyjából megszilárdult, de a közepe még kissé mozog, ha megmozdítjuk a formát.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan szedjük ki a formából.
Szobahőmérsékletes selymes, hidegen tömény, nem tudtam eldönteni hogy ízlik jobban :-)

Eredeti recept itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése