Megkaptam az éves lestyán és újhagyma adagomat nevelőapám kertjéből. Ebből (és a piaci bevásárlásból) született a mai menüsor.
Lestyános zöldborsóleves
(újhagymával és vajgaluskával)
8-10 szál zsenge újhagyma
kb. 20 dkg zöldborsó
1 csokor lestyán
húsleves alaplé
só, bors
valgaluskához:
1 tojás
2 ek. liszt
1 ek. gríz
1 ek. vaj
só
A faldarabolt hagymát megpirította, rádobtam a borsot, azzal is átforgattam, felöntöttem alaplével, sóztam, enyhén borsoztam és megfőztem. Összekevertem a galuska hozzávalóit és amikor a zöldségek már puhák lettek, magasra tettem a gázt és ahogy forrt, beleszaggattam vizes fakanállal. Amint feljöttek a felszínre, belevágtam a lestyánt, rátettem a fedőt, lezártam a gázt és még kb. 10 percig hagytam állni.
Chilis-paradicsomos csirkecomb újkrumplival
Ld. korábban.
Medvehagymás túrós pite
Ld. korábban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése