2012. május 24., csütörtök

Olasz házi tészta II.

Múltkor már dicsőítette,m a Gozsdu udvar olasz fiúinak remek tésztáját, most egy újabb verziót próbáltam ki, megint receptajánlattal.

Most sem csalódtunk, bár nekem a múltkori céklás-póréhagymás egyelőre verhetetlen :)




Ezúttal kakaós tésztacsomagocskákat vettem, amihez kétféle szószt ajánlottak: pesto és parmezán vagy tejszínes dió és parmezán. Az utóbbi jobban izgatta a fantáziámat, így ő nyert.




Hozzávalók 2 főre:

30 dkg friss házi tészta
egy nagy maroknyi durvára tört dió
kb. 2 dl tejszín
1 tojás





A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd felöntjük a tejszínnel, megsózzuk és amikor már rottyant egyet, belekeverjük gyors mozdulatokkal az egész tojást.
A tésztát lobogó vízben 2-3 perc alatt megfőzzük.




Azonnal tálaljuk és rengeteg parmezánnal megszórjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése