Én most iráni gyümölccsel és diabatikus tésztában kíséreltem meg elkészíteni. Pepecselős, de közben végignéztem az idei Oscar gálát :)
Ma'amoul
Nekem 30 db lett
fél kiló finom puha iráni datolya
2,5 bögre (2,5 dl-es) fehér tönkölyliszt
22,5 dkg vaj
1 ek. rózsavíz
4 ek. tej
A datolyákat kimagozzuk, majd diónyi golyókat formázunk a kezünkkel.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd szintén diónyi golyókká formázzuk őket.
A tésztagolyókat a kezünkkel kilapítjuk és 1-1 datolyagolyó köré burkoljuk, majd kicsit kilapítjuk és villával mintázzuk. (Normál esetben csipkéző csipesszel vagy fa ma'amoul formával készítik, de ezek híján a villa is megteszi, csak nem lesznek olyan szemet gyönyörködtetőek, mint egy ügyes arab háziasszonynál)
Sütőpapírra sorakoztatjuk őket, majd előmelegített, közepesen melge sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük őket. Arra figyeljünk, hogy ha az aljuk már barnul, de atetjük még világos, ne süssük tovább, mert túlsülnek, ahogy kihűlnek, a tészta világos része is tökéletes lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése