2014. március 7., péntek

Hortobágyi palacsinta



1 kg csirkecomb
1 hagyma
só, pirospaprika

10 dkg zabpehelyliszt
10 dkg fehér tönkölyliszt
10 dkg tönköly rétesliszt
2 tojás
6 dl tej
szóda

4-5 dl házi tejföl
liszt sűrítéshez (én a palacsintához használtakból tettem ebbe is)

A palacsintatésztát kikeverjük, majd néhány órára hűtőbe tesszük.
A hagymát olajon megfuttatjuk, majd rádobjuk a megmosott, besózott csirkecombokat és néha keverve fehéredésig főzzük. Ekkor felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, megszórjuk pirospaprikával és megfőzzük. Amikor elkészült, a húst lefejtjük a csontról és apróra tépkedjük. Összekeverjük néhány kanálnyi pörköltszafttal, hogy ne legyen száraz. A palacsintákat kisütjük, megtöltjük a csirkehússal.
Egy jénai edényt kivajazunk és a megtöltött palacsintákat szorosan egymás mellé tesszük benne.
A pörköltszaftot felforrósítjuk és a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük (először a forró léből egy merőkanálnyit elkeverünk a tejfölben, aztán keverjük csak bele az egészbe).
A szósszal leöntjük a palacsintákat és sütőbe toljuk kb. 20 percre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése