2013. november 19., kedd

Tönkölyös finomságok





Fűszeres keksz

15 dkg TK tönkölyliszt
csipet himalája só
1 kk. kakaópor
2 kk. sütőtök fűszerkeverék
kevés frissen őrölt feketebors
10 dkg puha vaj
5 dkg nyírfacukor

A száraz hozzávalókat elvegyítjük, majd összemorzsoljuk a vajjal és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Fóliába tekerve néhány órára hűtőbe tesszük.
Éles késsel kb. fél centis szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt világosra sütjük.
Mivel frissen puha, a tepsin hagyjuk egy kicsit hűlni, csak később tegyük át rácsra.
Jól záródó dobozban tároljuk.





Túrógombóc

60 dkg túró
15 dkg tönkölydara
15 dkg TK tönkölyliszt


nyírfacukor és tejföl a tálaláshoz

A hozzávalókat begyúrtam és hűtőbe tettem.Mindig annyit főztem ki belőle, amennyi frissen elfogyott.





Citromos édeskenyér

3 tojás
1 pohár joghurt
1/3 pohár nyírfacukor
1/2 pohár olaj
2 pohár TK tönkölyliszt
2 tk. sütőpor
1 citrom leve és reszelt héja
1 tk. vaníliakivonat
nagy marék aszalt áfonya

A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.
A tojásokat összekeverjük a cukorral és az aromával, hozzákeverjük a joghurtot és az olajat, belecsavarjuk a citromok levét és belereszeljük a héját. A sütőporos lisztet a tésztába keverjük.
Őzgerincformába öntjük és 40-50 perc alatt aranybarnára sütjük úgy, hogy az első 15 perc után alufóliát borítunk a tetejére.
(Sajnos nálam nem sült át rendesen az új sütő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése