2013. november 22., péntek

Puha csokis keksz




Martha Stewart puha csokis keksze

1 púpos bögre liszt (nálam fele zab-, fele TK búza)
1/2 tk. szódabikarbóna
10 dkg puha vaj
1/2 bögre nyírfacukor
himalája só
1 tk. vaníliakivonat
1 tojás
10 dkg bio étcsoki, apróra kockázva

A lisztet vegyítsük el a szódabikarbónával. Egy tálban keverjük habosra a vajat és a cukrot, majd, keverjük hozzá a sót, a tojást és a vaníliát. Keverés közben lassan szórjuk hozzá a lisztet, legvégül a csokidarabokat.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire tegyünk kis adagokat a tésztából, egymástól 5-6 cm távolságra.
Előmelegített sütőben kb. 8 perc alatt világosbarnára sütjük. Kivéve, 1-2 ercig hagyjuk a tepsin hűlni, majd áttesszük rácsra teljes kihűlésig.

Eredeti recept itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése