2013. október 3., csütörtök

Zabos-sütőtökös keksz


Zabos tökös csokis keksz

1 bögre TK durumliszt
1 bögre TK tönkölyliszt
1,5 bögre zabpehely
marék mazsola
fél bögre aszalt vörösáfonya
1 tk. szódabikarbóna
1,5 tk. őrölt fahéj
1 tk. sütőtök fűszerkeverék
fél tk. himalája só
24 dkg puha vaj
fél bögre teljes nádcukor
1 bögre sütőtökpüré
1 nagy tojás
1 tk. vaníliakivonat
15 dkg keserű csokipasztilla



A száraz hozzávalókat egy tálban keverjük össze. Egy másikban a vajat a cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a tojást és a vaníliát, keverjük ki. Óvatosan öntsük hozzá a lisztes keverék felét és keverjük jól át, majd a tökpüré felét keverjük bele. Ismételjük meg a liszt és tök másik felével.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire adagoljunk ki evőkanálnyi adagokat és előmelegített sütőben kb.  10-12 perc alatt süssük meg őket.
Nekem egy leheletnyit tovább sültek, így teával voltak fogyaszthatóak, de kicsit puhábban jók lesznek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése