Paradicsomleves tönköly betütésztával
olaj, TK liszt
5 dl passzírozott paradicsom
kb. 3 dl víz
xylit, só, bors ízlés szerint
Kevés felforrósított olajon megfuttatunk 1,5 ek. TK lisztet, kevergetjük, majd felöntjük a paradicsommal és a vízzel, ízesítjük. Közben kifőzzük a tésztát. A leves néhány perc alatt kész. Együtt tálaljuk.
Zabpelyhes kókuszos muffin
1 bögre zabpehely
1 bögre író
1 tojás
1/4 bögre xylit
6 dkg olvasztott vaj
1 bögre TK liszt
1,5 tk. sütőpor
1/2 tk. őrölt kardamom
1/2 bögre kókuszreszelék
1 felkockázott alma
csipet só
A zabpelyhet beáztatjuk az íróba. A hozzávalókat összekeverjük és papírformával bélelt muffinformába töltjük. Kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Joghurtos süti kétféleképpen
2 kis poharas natúr joghurt
1,5 dl olaj
3 tojás
10 dkg xylit
5 dkg világos rozsliszt
15 dkg barna rizsliszt
20 dkg TK liszt
20 dkg TK tönkölyliszt
1 cs. sütőpor
vaníliakivonat
só
A száraz és a nedves hozzávalókat külön tálakban kikeverjük, majd összedolgozzuk egy spatulával.
A tészta felét szilikon kuglófformába simítjuk.
A maradékhoz hozzákeverünk darált mákot és még egy kevés xylitet.
Szilikon őzgerinc formába töltjük.
Forró sütőbe toljuk és toljuk és tűpróbáig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése