2013. október 24., csütörtök

Kakaós csiga és cornbread





Kakaós csiga

A régi mintájára készült, ezúttal természetesen diétásan.

10 dkg vaj
10 dkg barna rizsliszt
10 dkg TK liszt
10 dkg TK tönkölyliszt
10 dkg TK durumliszt
1,5 tk. sütőpor
3,5 dkg xylit
15 dkg joghurt
- kakópor
Xylit
Fahéj
-
tejszín







A leírást ld. Jutkánál.





Cornbread

Ezzel a recepttel régóta szemeztem.

fél bögre TK liszt
fél bögre TK durumliszt
1 bögre kukoricadara
4 tk. sütőpor
fél tk. só
1 tk. fahéj
nagy csipet szerecsendió
3 ek. xylit
1 bögre tej
1 tojás
1/4 bögre olvasztott kókuszolaj
1 bögre sütőtökpüré
1 tk. vaníliakivonat




A száraz és a nedves hozzávalókat két külön tálban összekeverjük, majd a kettőt óvatosan összeforgatjuk. Jól kivajazott tortaformába simítjuk és előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Tűpróba!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése