Zöldborsós quiche
Töltelék
1 kg zsenge zöldborsó, megpucolva
2 dl tejszín
4 tojás
1-2 dl görög joghurt
felkockázott sajt
só, bors
Pâte brisée
25 dkg liszt
15 dkg vaj
1 tojás
3 csipet cukor
csipet só
50 ml hideg tej
Pie crust shield in action
Egy adag linzertésztát kinyújtunk és a kivajazott piteformába nyomkodunk. Visszatesszük a hűtőbe.
A borsót félkészre pároljuk. A tojásokat habosra keverjük, hozzáadjuk a többi alapanyagot, végül a borsót és a tésztára simítjuk. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tészta aranyszínű kezd lenni.
Rebarbarás almás pite
Töltelék
5-6 alma
12 szál rebarbara
cukor, fahéj
Pâte brisée
25 dkg liszt
15 dkg vaj
1 tojás
3 csipet cukor
csipet só
50 ml hideg tej
Egy adag linzertésztát kinyújtunk és a kivajazott piteformába nyomkodunk. Visszatesszük a hűtőbe.
Az almákat és a rebarbarákat felkockázzuk, lábasba tesszük ízlés szerint cukrozva és fahéjjal megszórva és megpároljuk. A már langyosra hűlt tölteléket a tésztába simítjuk és előmelegített sütőben megsütjük.
Beni jókor volt jó helyen :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése