2013. június 15., szombat

Zsenge zöldborsós quiche és rebarbarás almatorta





Zöldborsós quiche

Töltelék
1 kg zsenge zöldborsó, megpucolva
2 dl tejszín
4 tojás
1-2 dl görög joghurt
felkockázott sajt
só, bors

Pâte brisée
25 dkg liszt 
15 dkg vaj
1 tojás
3 csipet cukor
csipet só
50 ml hideg tej



Pie crust shield in action


Egy adag linzertésztát kinyújtunk és a kivajazott piteformába nyomkodunk. Visszatesszük a hűtőbe.
A borsót félkészre pároljuk. A tojásokat habosra keverjük, hozzáadjuk a többi alapanyagot, végül a borsót és a tésztára simítjuk. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tészta aranyszínű kezd lenni.







Rebarbarás almás pite

Töltelék
5-6 alma
12 szál rebarbara
cukor, fahéj

Pâte brisée
25 dkg liszt 
15 dkg vaj
1 tojás
3 csipet cukor
csipet só
50 ml hideg tej


Egy adag linzertésztát kinyújtunk és a kivajazott piteformába nyomkodunk. Visszatesszük a hűtőbe.
Az almákat és a rebarbarákat felkockázzuk, lábasba tesszük ízlés szerint cukrozva és fahéjjal megszórva és megpároljuk. A már langyosra hűlt tölteléket a tésztába simítjuk és előmelegített sütőben megsütjük.




Beni jókor volt jó helyen :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése