2013. június 16., vasárnap

Gazpacho és ribizlis pite

A máris elviselhetetlen hőség ma a konyha felfűtésének minimalizálására sarkallt, így készült el életem első gazpachoja.




Jéghideg gazpacho

kb. 10 dkg szikkadt kenyér
1 kiló kemény paradicsom
2 szem paprika
3 szál zellerszár
3-4 fej fokhagyma
kb. 1 dl olívaolaj
fehérborecet


A kenyeret áztassuk bő negyed órára hideg vízbe, majd nyomkodjuk ki és tépjük apró darabokra.
A zöldségeket kockázzuk fel, adjuk hozzá az olajat és a kenyeret, turmixoljuk össze, majd ízlés szerint sózzuk és ízesítsük az ecettel. Lefedve tegyük pár órára a hűtőbe. Jéghidegen fogyasszuk.
Eredeti recept itt.






Vaníliapudingos pite ribizlivel


Omlós tészta
25 dkg liszt
12,5 dkg hideg vaj
csipet só
1 ek. cukor
1 jéghideg víz
1 tojás

Töltelék
2 tojás
2 dl tejszín
10 csepp vanília kivonat
9 dkg cukor

A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk, kinyújtjuk a forma aljába.
A leszárazott ribizlit a tésztára szórjuk. A puding hozzávalóit összekeverjük és ráöntjük.
Előmelegített, kb. 180 fokos sütőben fél óra alatt megsütjük. Kihűlés után felszeleteljük.




Este a sütőből kivéve



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése