2013. március 3., vasárnap

Sütőtökös cheesecake

A sütőtökös kísérletek elmaradhatatlan hozadéka, hogy ha már így bevált a cheesecake az elmúlt hetekben, ki kellett próbálnom sütőtökkel is. Nem mertem bevállalni egy nagy tortát belőle, így két 18 cm-es formában készült a rendes adag fele-feléből egy sima és egy sütőtökös verzió.





Sütőtökös és sima cheesecake

25 dkg kókuszos Zabfalatok
12 dkg vaj
3 doboz 265 g-os natúr Philadelphia krémsajt
17 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja, a felének a leve
1 kis doboz tejföl
1 dl tejszín
2 tojás + 3 sárgája
2 púpos tk. étkezési keményítő




A finomra összetördelt kekszet keverjük össze az olvasztott vajjal és elfelezve lapogassuk a két kis kapcsos tortaforma aljába. Tegyük hűtőbe.
Egy nagy tálban keverjük ki a szobahőmérsékletű krémsajtokat a porcukorral, a citromhéjjal és lével, a tejszínnel, a tejföllel, a tojásokkal és a keményítővel. A felét öntsük az egyik tortaformában lévő kekszalapra.
A maradékot keverjük ki a tökpürével és a fűszerekkel (én kóstolás után 1 ek. nádcukrot is tettem még bele.) Öntsük a másik formába.
A tortaformákatt körbecsomagoljuk alufóliával és egy tepsibe helyezzük, amiben vizet öntünk a tepsi falának feléig. Kb. 60 perc alatt előmelegített, közepesen meleg sütőben megsütjük. (Nekem a tökös előbb megsült, így azt kivettem és a sima kb. tíz perccel tovább bent maradt még.)
A közepe még kicsit remegős, lekapcsolva a sütőben hagyjuk kihűlni, majd lehetőség szerint egy éjszakát még hűtőben hagyjuk állni. (Ez megint elmaradt...)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése