2011. július 24., vasárnap

Tökből curryt

A legutóbbi lányos balatoni hétvégén készült cukkini-curryt ma visszatapsoltam, igaz zsenge tökből.




Tök-curry

1 nagyobb zsenge tök
1 kis doboz natúr joghurt
só, bors, currypor
1 hagyma
1 csésze jázminrizs

A hagymát felaprítva megpirítjuk, rádobjuk a kockáékra vágott tököt és együtt sütjük-pároljuk. Amikor félig puha, befűszerezzük és ráöntjük a joghurtot és a lében készre főzzük.
Eközben pici olajat hevítünk egy kis lábasban, rádobjuk a rizst, kevergetve picit pirítjuk, majd másfélszeres mennyiségű vízzel felöntjük, sózzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Anélkül, hogy a tetőt elmozdítanánk, lekapcsoljuk a gázt és még 5-10 percig a gőzben hagyjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése