2010. április 19., hétfő

Zöldborsó krémleves


30 dkg zöldborsó (fagyasztott is jó)
1 mk. ételízesítő por
3 dl tej
3 dkg vaj
1 csapott ek. liszt
1 mk. cukor
1 dl tejszín
2 tojássárga

A zöldborsót annyi ételízesítős vízben, amennyi éppen ellepi megfőzzük. Felforraljuk a tejet. A vajat megolvasztjuk, a lisztet megfuttatjuk benne és fokozatosan hozzáöntjük a tejet; sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik. A megfőtt zöldborsót levével együtt pürésítjük és a fehérmártáshoz öntjük; felforraljuk és 3 percig főzzük. A tejszínt a tojássárgákkal simára keverjük és a tűzről lehúzott levesbe keverjük.
Apró kockákra vágott, pirított zsemlével tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése