Imádom a nudlit, minden formában, sósan és édesen, mégis irtó ritkán készítem. Most volt itthon egy csomag túró és elkezdtem recepteket nézegetni, hogy mi legyen belőle, amikor szembejött a nudli receptje. Elképesztően egyszerű és gyors, az alapanyagok elővételétől a tálalásig 20 perc telt el és nem kapkodtam.
Túrós nudli
250 g túró
100 g zabpehelyliszt
20 g margarin
2 tojássárga
1 tk. eritrit
1 csipet só
tk. zsemlemorzsa
olaj
lekvár
Egy fazékban feltettem vizet sóval forrni. Közben egy serpenyőben kevés olajon lepirítottam a morzsát. Egy tálban a nudli hozzávalóit összegyúrtam, enyhén lisztezett felületen kis kukacokat sodortam belőle, majd késsel nudlikra vágtam. Amint a víz felforrt, mehetnek is bele a nudlik. Egyszerre annyi, amit meg is eszünk, a többit egy tálcán, konyharuhával lefedve a hűtőbe tettem felhasználásig. Miután a nudlik fejöttek a víz tetejére még kb 1 percig főztem, majd szűrőkanállal lecsepegtettem, a morzsába szedtem, majd összeráztam vele. Mi most birsalma és málnalekvárral ettük.
Recept innen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése