2019. március 19., kedd

Vegán vöröslencse bolognai

Az egyik nagy kedvencem lett, isteni finom, mint a legtöbb zöldség alapú étel, gyorsan megfő, ráadásul nem csak tésztára jó, de remek alapja egy jó lasagnenek is.

Szerintem ennek az ételnek az adja a darált hús érzetét, hogy mindent cuki, apró kockákra vágok, amiatt az előkészületek hosszadalmasabbak, de szerintem megéri.





Vegán vöröslencse bolognai


125 g vöröslencse
1 vöröshagyma, finomra aprítva
1-2 szál sárgarépa
kis darab zeller, fehérrépa vagy zellerszár (ami épp van itthon, de nem mindig kerül bele)
2-3 fokhagymagerezd, finomra aprítva
1-2 ek. sűrített paradicsom
1 konzerv hámozott paradicsom
kb 150 ml passata (ezt inkább érzésre szoktam beletenni)
natúr ételízesítő, só, bors
bazsalikom, oregánó
nádcukor, citromlé, ízlés szerint

sörélesztő pehely



Minden zöldséget nagyon apró kockákra darabolunk. A hagymát olívaolajon áttetszőre pároljuk pár perc alatt. Hozzákeverjük a többi zöldséget, sózzuk, borsozzuk, addig pároljuk őket, míg a gomba aranybarna lesz. Ekkor hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a fokhagymát és a fűszereket; 1-2 percig pirítjuk. Ezután belekeverjük a vöröslencsét, felöntjük egy bögre vízzel és a passatával, összekeverjük. Amint forr, visszavesszük a lángot takarékra és lefedjük a lábast, kb 15-20 perc alatt megfőzzük. Szükség esetén még higítsuk vízzel, kevés nádcukorral és citromlével , illetve fűszerezéssel finomítsunk az ízén.

Frissen főtt tészta mellé, sörélesztő pehellyel vagy (vegán) parmezánnal megszórva tálaljuk.






Eredeti recept itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése