300 g liszt
csipet só
1 tk. sütőpor
1 tk. őrölt fahéj
1 tk. őrölt szegfűszeg
2 tk. frissen őrölt feketebors
100 g puha vaj
100 g puha barnacukor
2 nagy tojás
4 ek. méz
1 tojásfehérje
porcukor
Az elvegyített száraz hozzávalókhoz hozzákeverjük a vajat, majd lassan a tojásokat és a mézet.
Felhasználásig befóliázva hűtőben tartsuk.
Lisztezett felületen nyújtsuk ki, majd szaggassuk tetszőleges formára.
Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Másnap a tojásfehérjét felverjük majd annyi porcukrot adagolunk hozzá, hogy ne túl folyós írókát kapjunk. Töltsük műanyag habzsákba. Vágjunk pici lyukat a végére és díszítsük vele a kekszeket.
Eredeti recept itt.
Narancsos marcipángolyók
Marcipánt átgyúrunk ízlés szerinti mennyiségű felaprított, házilag marinált narancshéjjal.
Kis golyókat formázunk belőle és kimártjuk étcsokiban.
Marcipánnal töltött datolya
A datolyák oldalát bemetsszük és kis darab marcipánt tömködünk beléjük, majd kimártjuk étcsokiban és papírkapszlikba ültetjük őket.
Karácsonyfa alakú habcsókok
Stollen
2 bögre fehér tönkölyliszt
1 bögre TK búzaliszt
2 bögre zabpehelyliszt
40 g élesztő
2 dl tej
300 g olvasztott vaj
reszelt citromhéj
só
250 g rumba áztatott óriás mazsola
100 g mandula
80 g házi marinált naancshéj
50 g xilit
Leírás és eredeti recept itt.
Panforte
Recept itt és itt.
Beiglik
400 g zabpehelyliszt
300 g fehér tönkölyliszt
100 g TK rozsliszt
200 g barna riszliszt
550 g vaj
60 g fruktóz
10 g só
30 g élesztő
2 tojássárga
2 dl tej
Leírás és eredeti recept itt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése