2014. október 5., vasárnap

Sütőtökös kecskesajtos rizottó

kb fél kiló sütőtök felkockázva (nekem bőven elfért volna a duplája is)
2-3 ek. kecskevaj
kb fél kiló arborio rizs
kb 10 dkg kecskesajt (vagy normál vaj és dupla ennyi kecskesajt)
kb fél liter száraz fehérbor
kb egy liter alaplé vagy víz és bio ételízesítő
fokhagyma, só, bors, kakukkfű vagy zsálya

A sütőtököt a kecskevajjal feltesszük puhulni, pirulni.
Amikor puha és karamellizálódott, hozzákeverjük a rizst és a fokhagymát, rövid ideig kevergetve pirítjuk, majd felöntjük a borral, fűszerezzük és időnként keverve rajta pároljuk, amikor a bor nagyját beszívta, felöntjük egy kis vízzel vagy alaplével, mindig csak annyival, hogy főzelékszerűen nedves legyen. Ezt addig folytatjuk, amíg a rizs ropogósan puha lesz és az egész kicsit nyákosan egybeáll.
Azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése