2013. április 26., péntek

Sonkás tekercs medvehagymával és spenótos gnocchi


Ezt a receptet húsvét óta el akartam készíteni. Gyors és finom.




Omlós túrós tésztába tekert medvehagymás sonka

25 dkg Szarvasi ricotta
25 dkg puha vaj
30 dkg liszt

1 tk. sütőpor
1 tk. szódabikarbóna

20 dkg jófajta sonka, apróra kockázva

1 marék medvehagyma, metélve
1 marék feta, apróra kockázva









A lisztet elkeverjük a porokkal, majd a túróval és vajjal tésztát gyúrunk belőle. Egy órára hűtőbe tesszük.
Kinyújtjuk és megszórjuk a töltelékekkel, majd feltekerjük és előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
Olívaolajjal és balzsamecettel meglocsolt jégsalátával isteni.



Spenótos teljes kiőrlésű durumlisztes gnocchi

fél kiló friss spenót
2 dl tejszín
1,5 dl tej
fokhagyma
feta
só, bors, szerecsendió

A megtisztított, metélt spenótot kevés vajon megfonnyasztjuk, felöntjük a tejjel és tejszínnel és pár percig főzzük, majd beletesszük a sajtot, fűszerezzük és még néhány perc után lekapcsoljuk, a kifőtt gnocchit beleforgatjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése