2013. április 4., csütörtök

Húsvét




Kalács I. 


Sütés előtt 


 Maceszgombóc-leves



 Terülj asztalka

Kalács II. 

Répatorta hántolt szotyival és darált dióval dúsítva 


Chároszet-pite szilvalekvárral 


Medvehagymás túrótöltelék

Húsvét hétfő (középen a céklás torma)


Chároszet pite

A széder estéről megmaradt nagy mennyiségű chároszet (reszelt almadiófahéj és bor keveréke) nem mehetett kárba, hiszen ez mindenki kedvence, úgyhogy gyúrtam hozzá egy kis omlós tésztás, irtó vékonyra kinyújtottam, csak pár percig sütöttem mielőtt megtöltöttem. Elsőként jófajta házi tömör szilvalekvárt tettem rá, majd a chároszetet és így sütöttem meg.


Céklás torma

20 dkg friss torma
1 közepes fej cékla
1 dl fehérborecet
1 dl víz
2 ek méz
só, frissen őrölt bors

A tormát könnyek között, kaparó torokkal lereszeljük. A céklát is, majd leöntjük a felforrt vízzel, átkeverjük és amikor már nem túl meleg hozzákeverjük az ecetet és a mézet is. Isteni finom.
Recept a húsvéti Nők Lapja Konyhából Dolce vitától.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése