Mivel frissen persze még nagyon nem az igazi, azt találtam ki, hogy öcsiék tiszteletére sütök belőle egy sütit.
Hosszas nézelődés után Latsiánál találtam egy szimpatikus omlós tésztás, krémes pitét.
Omlós tészta
25 dkg liszt
12,5 dkg hideg vaj
csipet só
1 ek. cukor
1 jéghideg víz
1 tojás
Gyorsan összegyúrjuk, a felét kinyújtjuk a forma aljába, a másik felét lefagyasztjuk.
Töltelék
fél kiló cseresznye (magozás előtt ennyi)
2 tojás
2 dl Cserpes tejszín
10 csepp vanília kivonat
9 dkg cukor
9 dkg cukor
A kimagozott cseresznyét a tésztára szórjuk.
A puding hozzávalóit összekeverjük és ráöntjük.
Előmelegített, kb. 180 fokos sütőben fél óra alatt megsütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük.
Látványra nem az a hűha kategória, de ízre tényleg elképesztően finom és sajnos abbahagyhatatlan, már magam elől dugtam el :)) Öcsém pedig azt mondta ez volt a legfinomabb süti, amit eddig evett nálam :)
Hello
VálaszTörlésCarry on publishing top quality material similar to this.Your blog is so adorable and nice.
With Best Wishes
bedroom | sofa | kitchen | bathroom | living room