2012. június 2., szombat

Cseresznyés vaníliapudingos pite

A piacon már hetek óta epekedve várom, hogy a zsenge tavaszi zöldségek mellett végre megjelenjenek a szezonális gyümölcsök. A héten láttam meggyet, cseresznyét, szilvát, szőlőt, őszi(!)- és sárgabarackot. Majdnem szezonálisak... Valamit mégiscsak kellett vennem, így a cseresznyére esett a leglogokusabbnak tűnő választásom.

Mivel frissen persze még nagyon nem az igazi, azt találtam ki, hogy öcsiék tiszteletére sütök belőle egy sütit.
Hosszas nézelődés után Latsiánál találtam egy szimpatikus omlós tésztás, krémes pitét.




Omlós tészta

25 dkg liszt
12,5 dkg hideg vaj
csipet só
1 ek. cukor
1 jéghideg víz
1 tojás

Gyorsan összegyúrjuk, a felét kinyújtjuk a forma aljába, a másik felét lefagyasztjuk.

Töltelék

fél kiló cseresznye (magozás előtt ennyi)

2 tojás
2 dl Cserpes tejszín
10 csepp vanília kivonat
9 dkg cukor

A kimagozott cseresznyét a tésztára szórjuk.
A puding hozzávalóit összekeverjük és ráöntjük.
Előmelegített, kb. 180 fokos sütőben fél óra alatt megsütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük.




Látványra nem az a hűha kategória, de ízre tényleg elképesztően finom és sajnos abbahagyhatatlan, már magam elől dugtam el :)) Öcsém pedig azt mondta ez volt a legfinomabb süti, amit eddig evett nálam :)

1 megjegyzés:

  1. Hello
    Carry on publishing top quality material similar to this.Your blog is so adorable and nice.
    With Best Wishes
    bedroom | sofa | kitchen | bathroom | living room

    VálaszTörlés