2011. március 6., vasárnap

Csirkés rizstészta

A múlt heti Kisparázsban fogyasztott thai vacsi óta vágyom egy jó kis wokban készült fogásra.
Mivel ma vacsira jön a család, egy gyors ebédnek épp tökéletes lesz :)

Csirkés gombás rizstészta

20 dkg csirkemellfilé
2 kis marék szárított vegyes gomba, beáztatva
1 fej lilahagyma, vékony szeletekre vágva
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1/2 hegyes erős paprika, apróra vágva
1 cs. széles rizstészta
só, feketebors
garam masala
2-3 löttyintésnyi szójaszósz

Az apróra vágott csirkemellet sózzuk, borsozzuk és a garam masalával megszórjuk, meglocsoljuk olajjal és a pácban hűtőbe tesszük.
A rizstésztát a zacskó szerinti előírásnak megfelelően kifőzzük.
Felforrósítjuk a wokot, majd egy kis olajat öntünk bele és a húst 2-3 perc alatt megpirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, és lassanként hozzáöntjük a levét is. Amikor teljesen elfőtt a leve, hozzáadjuk a hagymákat és a paprikát, 1-2 percig kevergetjük, aztán a kifőtt rizstésztával együtt készre pirítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése