Levesnek egy szimpatikus téli vöröslencse-csicseriborsó-koriander levest főztem Zizi konyhájából.
A hagymával mustárban pácolt jércemell és párolt jázminrizs után úgy éreztem szükség van még valami desszertre, mert a keksztekercs megszilárdulása csak holnapra várható. Így készült a rágóta imádott répatorta.
Répatorta
50 dkg reszelt sárgarépa
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
40 dkg finomliszt
20-25 dkg cukor
1 mk. szódabikarbóna
1 púpozott tk. sütőpor
őrölt fahéj és szegfűszeg
4 tojás
20-30 dkg darabolt dió
10-15 dkg mazsola
3-4 dl olaj
Egy tálban mindent összekeverünk és egy tortaformában kb. 1 óra alatt előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Képek sajnos nem készültek, de a linkeken úgyis vannak ls répatortát is látott már mindenki :))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése