2010. február 22., hétfő

Gyors indiai vacsi

A tegnapi egész napos gép előtt ülés/lazítás után, amikor megéheztem semmi kedvem nem volt nagy cécóhoz. Korábban kivettem a fagyasztóból egy fél csirkemellet, úgyhogy erre alapoztam az ötletelést.
Eszembe jutott, hogy régen ettem spenótot, úgyhogy tovább szűkítve a kört rábukkantam egy macerás joghurtos-spenótos bárány receptre, amit jócskán leegyszerűsítve dobtam össze. Így egy indiai jellegű, de nem autentikus étel lett, amihez a múlt heti csajos buliról maradt, a fagyasztóban várakozó pitákból ettem.
(nekem 3 adag lett, de ez mondjuk maximum 2 egy párnak számolva)

Joghurtos-parajos csirke

egy nagy csirkemell fele
1 vöröshagyma
2 dl natúr joghurt
1 cs. fagyasztott paraj
garam masala
keleti kömény
gyömbér
chili
fokhagyma
koriander
fahér
szegfűszeg
kardamom

A joghurtban elkeverek chilit, koriandert, fokhagymát és a kockákra vágott, besózott csirkéhez kevrem. Kicsit állni hagyjuk a pácban. A hagymát olajon megfonnyasztom, rádobom a pácos csirkét és fehéredésig forgatom. Hozzákeverem a kiolvasztott spenótot és a többit fűszertt ízlés szerint.
Én hozzáadtam még 2 apróra felkockázottkrumplit is dúsításnak.
Amikor a hús és a krumpli is puha, tálaljuk.

Ha kicsit indiaisabbra akarjuk, akkor naant vagy chapatit adjunk mellé, meg lehet sokkal erősebb, ill. friss fűszerekkel intenzívebb lett volna, de nálam minden őrölt volt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése