Kelesztés nélküli ropogós házi kifli
Ropogós diétás kifli
150 g fehér tönkölyliszt
100 g zabpehelyliszt
80 g tk. búzaliszt
40-50 g búzaliszt
7-8 g só
250 ml tej
25 g élesztő
1 tk. cukor
35 g vaj, olvasztva
A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd az összemért szárazanyagokra öntjük, elkezdjük dagasztani. Ahogy nagyjából elkeveredtek az alapanyagok, hozzácsurgatjuk a vajat. Pár perc dagasztás után kiszedjük és kétfelé osztjuk a tésztát. Gombóconként kerekre kinyújtjuk és 4 fele vágjuk, majd a szélesebb végüktől elkezdjük szorosan feltekerni.
Sütőpapírral bélelt tálcán 200 fokra előmelegített sütőbe (alsó-felső) tesszük és 17-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése