Kelesztés nélküli ropogós házi kifli

 

 

Ropogós diétás kifli

 

150 g fehér tönkölyliszt

100 g zabpehelyliszt

80 g tk. búzaliszt

40-50 g búzaliszt

7-8 g só

250 ml tej

25 g élesztő

1 tk. cukor

35 g vaj, olvasztva


A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd az összemért szárazanyagokra öntjük, elkezdjük dagasztani. Ahogy nagyjából elkeveredtek az alapanyagok, hozzácsurgatjuk a vajat. Pár perc dagasztás után kiszedjük és kétfelé osztjuk a tésztát. Gombóconként kerekre kinyújtjuk és 4 fele vágjuk, majd a szélesebb végüktől elkezdjük szorosan feltekerni.

Sütőpapírral bélelt tálcán 200 fokra előmelegített sütőbe (alsó-felső) tesszük és 17-20 perc alatt aranybarnára sütjük.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések