2014. július 13., vasárnap

Meggy szezon




Ricottás-meggyes pite

50 dkg magozott meggy
50 dkg ricotta
4 tojás
8 dkg TK liszt
4 ek. xylit
1 dl tej

Mindent összekeverünk és kivajazott, lisztezett tortaformába öntünk.
Kb. 45 perc alatt készre sütjük.
Eredeti recept itt.


Ricottás-meggyes pohárdesszert

15 dkg ricotta
1 dl joghurt
2-3 ek. xylit
vaniliakivonat
maradék kakaós tészta, felcsikozva
magozott meggy

A ricottát a joghurttal, a cukorral és a vaniliával kikeverjük. Poharakba rétegezzük a tésztával és a meggyel. Hűtőbe tesszük fogyasztásig.
Eredeti recept itt.





Meggyes őzgerinc

15 csapott ek. TK liszt
2 ek. liszt
3 tojás
sütőpor, só
1,5 dl tej
50 dkg magozott meggy

A tojásokat a cukorral kihabositjuk, hozzákeverjük a sütőporos, sós lisztet, majd a tejet.
Kivajazott, kilisztezett őzgerincformába töltjük a tésztát, majd rászórjuk a meggye és előmelegitett sütőbe toljuk és tűprőbáig sütjük.
Eredeti recept itt.




Meggyes morzsapite

20 dkg vaj
10-10 dkg fehér tőnkőly-, kókusz- és barna rizsliszt
4 dkg xylit
80 dkg magozott meggy
xylit, fahéj

A hideg vajat összemorzsoljuk a lisztekkel és a cukorral, hűtőbe tesszük.
Kivajazott, lisztezett tortaforma aljába morzsoljuk a tészta 2/3 részét, rászórjuk a cukrozott, fahájas meggyet, majd a maradék tésztát a tetejére.
Előmelegitett sütőben megsütjük.
Eredeti recept itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése