Egy nagyon izgi recepttel szemeztem, amióta a tökkel próbálkozom, ideje volt végre kipróbálni, Dóri barátnőm szívesen részt vett a készítésében, így sokkal vidámabban telt az idő.
Előételnek füstölt sokával, hagymával töltött gombák sültek, gyorsan elkeltek mind.
Sütőtök-curry
egy nagy sütőtök fele (1,5-2 kg)
2 fej hagyma
néhány gerezd fokhagyma
2 paradicsom
2 tk. currypor
1 tk. őrölt gyömbér
chili, ízlés szerint
fél tk. őrölt kömény
fél liter alaplé
3 dl kókusztej
1 cs. friss koriander
citromlé
só, bors
A tököt meghámozzuk, magjait kikaparjuk és felkockázzuk. A hagymákat és a paradicsomokat felaprítjuk.
A felhevített olajon megpároljuk a hagymát, fokhagymát, majd megszórjuk a fűszerekkel. Hozzáadjuk a tököt, a paradicsomot, sózzuk, majd felöntjük az alaplével. Ha már majdnem megpuhultak, belekeverjük a kókusztejet és a citromlevet. Amint kész, megszórjuk a felaprított korianderrel, lefedjük és lekapcsoljuk a gázt. Főtt rizzsel tálaljuk.
(sajnos a fotók extra rosszak lettek, dehát barátnőzéskor nem ez a fő csapásvonal...:))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése